Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



29 Aralık 2012 Cumartesi

Uyku Tulumunuz Var mı?

Defne, hareket edebilir hale geldiğinden beri, "deli deli uyur". Bir topaç gibi yatağının içerisinde döner, yer değiştirir ve bu, tüm gece sürer. Yazın o kadar sıkıntı değil ama kışın, uykularımın kaçması için en büyük neden.

Bir kez örttüm mü en az 1 saat o şekilde uyumayacağını o kadar iyi bilirim ki, bir türlü gözüme uyku girmez. Devamlı kalkar, üstünü tekrar örter, buz kesmiş ayacıklarını ellerimle ısıtmaya çalışırım. Her mızmızlanışında kalkar bakarım ki soğuktan üşümüş olmasın. Vee nihayetinde kış tam olarak gelir, ev iyice soğur ve tatatatataaa Defne'nin uyku tulumu piyasaya çıkar, derin bir nefes alırım. Çünkü o tuluma bir kez girdi mi, artık üzerini örtme derdi kalmaz.

Geçen kış, yani 1 yaşındayken ilk uyku tulumunu aldık. Mothercare marka tulumu kollu, önden çıtçıtlı, uçuk pembe, ayakları kapalı çok tatlı birşeydi. Küçük topacı içine yerleştirip çıtçıtlarını ilikleyince, gecede kaç kez yer değiştirdiğinin önemi kalmıyordu. Bu tulum küçülünce kış sonu indiriminden yararlanıp bu sefer Panço'dan yeni bir uyku tulumu aldık. Bu tulum, kollu, önden fermuarlı, ayak kısmı açık (kapalısı kalmamıştı) ve yine pembe renkli.

Eğer hareketli bir çocuğunuz varsa bence uyku tulumu en iyi çözüm. Piyasada her bütçeye uygunu var. Hatta kollusu, kolsuzu, ayaklısı, ayaksızı bir çok seçeneği mevcut.

Uyku tulumu seçimi ve kullanımı konusunda naçizane önerilerim;

1. Evinizin sıcaklığına dikkat edin. Uyku tulumu, ölümcül olabilir. Çünkü küçük içerisinde o kadar ısınır ki havale geçirir. Dolayısıyla, referans olması açısından Mothercare uyku tulumlarının içindeki bilgileri okuyun. Orada, eviniz kaç dereceyken tulumu giydirmeniz gerektiği, tulumun içine ne giydireceğiniz detaylı olarak yazılı. Bu konuda satış temsilcilerinin verdiği bilgilere çok da güvenmeyin. Ben, "uyku tulumu istiyorum" dediğim halde, yetkilinin etiketinde "not suitable for sleeping wear" etiketi taşıyan tulum verdiğini hatırlıyorum. İngilizce bilmiyorsanız, bu konuda bilen bir yakınınıza danışın. Neticede dediğim gibi, ölümcül sonuçlar doğabilir.

2. Çocuğunuz büyükse, tulumu kendi çıkarmaması için çıtçıtlı almayı tercih edebilirsiniz. Defne sabahları uyandığında kendi başına fermuarın içinden çıkabiliyor.

3. Eğer ayakları açık tulum aldıysanız, ayakları üşümesin diye kalın çorap giydirmeyi unutmayın. Defne'nin ayaksız tulumu biraz küçülmeye başladı, kış sonuna kadar idare etsin diye kalın ve uzunca çoraplar aldım. Böylece tulumun bittiği yerde çorap başlıyor :)

4. Uyku tulumunun üzerini sakın örtmeyin.

5. Üşüdüğü konusunda endişe ederseniz, gece kalkıp yoklayın. Üşümediğini anlayınca eminim içiniz rahat edecektir.

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ben de uyku tulumu almayı düşünüyorum.Acaba sizin için bir sakıncası yoksa uyku tulumlarınızın fotoğrafını paylaşır mısınız?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloggerdaki bir değişiklik yüzünden şimdilik fotoğraf yükleyemiyorum. Ama aşağıdaki linke tıklarsanız, şu an kullandığım uyku tulumuna benzer bir tulum görebilirsiniz.

    http://www.morhipo.com/Pan%C3%A7o-Uyku%20Tulumu-Uyku%20Tulumu-1225030-uyku-tulumu/2416465/Detay


    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac