Bence Pazar öğleden sonraları evde çay ziyafeti yapmak, ailecek bir araya gelmek için çok uygun. Böylece, hem bir gün öncesinden rahat rahat hazırlanma, mutfak alışverişi yapma imkanı oluyor hem de insan haftaya daha dinç başlıyor. Birkaç hafta önce pazar günü, kayınvalidem, eşimin teyzesi ve kardeşim bize çaya geldiler. Eşimle birlikte kendilerine hazırladığımız soframızda;
- Sebzeli, beşamel soslu krep
- Paçanga böreği
-
Maş fasulyesi salatası
- Zeytinyağlı yaprak sarma
- Patates salatası
- Peynir tabağı
- Cevizli ve zeytinli ekmek
- Kek
- Çay&Meyve suyu
vardı.
Paçanga böreğini, daha önce
yılbaşı soframız için de muska böreği şeklinde sararak yapmıştım. Bu sefer rulo sarmayı tercih ettim.
Bence paçanga böreği, çay ve uzun soluklu yemek sofralarında, herkesin beğenerek yediği bir börek çeşidi. Sağlıklı olmasını istiyorsanız fırında, lezzet benim için daha önemli diyorsanız yağda kızartarak pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
- Üç yufka
- 100 ya da 150 gram pastırma
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvıyağ veya üzerine sürmek için yumurta sarısı
(* Ben malzemeleri göz kararı kullanıyorum.)
Yapılışı:
1. Her bir yufkayı altı üçgen parçaya kesin.
2. İçlerine dilediğiniz miktarda pastırma ve kaşar peyniri yerleştirip sarın.
3. Sıvıyağda kızartın veya üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun !
** Dilerseniz, yufka parçalarının içerisine çekirdekleri çıkarılmış domates dilimleri de koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder