Mis gibi tavuk suyuna yapılmış çorbanın yerini ne tutabilir? Hele hastaysanız, içerisindeki çinko ile tavuk suyu ve eti sizin için hayat kurtarıcı olabilir. Tavuk suyunun, çeşitli gribal enfeksiyonlara iyi geldiği tıbben kanıtlanmıştır. (Tabii halis tavuk suyundan bahsediyoruz)
Eğer siz de benim gibi hazır çorba ve bulyonlardan uzak durmaya çalışanlardansanız, gayet pratik olan bu yöntemle tavuk suyu elde edebilir ve güvenle saklayabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 adet tavuk (derisi ayrılmış, parçalara bölünmüş)
- 3 ya da 4 dört yaprak defne
- 1 orta boy kuru soğan (kabuğu soyularak dörde bölünmüş)
- 3 ya da 4 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş bütün halde)
- 6 ya da 8 adet tane karabiber
- Su
Yapılışı: 1. Tavuk etini güzelce yıkayıp, haşlayacağınız tencereye alın.
2. Defne yapraklarını, kuru soğanı, sarımsağı ve karabiberi ilave edin.
3. Tavuk etini bir parmak geçecek kadar su ilave edip tavuk eti pişinceye kadar haşlayın.
4. Haşlama esnasında, üzerinde biriken köpükleri atmayı ihmal etmeyin.
5. Tavuk pişip elinizi yakmayacak kadar soğuduğunda etleri suyun içerisinden çıkarıp istediğiniz irilikte didikleyin.
Saklanması: 1. Didiklediğiniz tavuk etinin bir kısmını, tavuk suyu ile kullanmak için ayırın, geri kalan eti hemen kullanmayacaksanız buzluğunuza kaldırın. (kalan etle sonradan
Çerkez tavuğu, tavuklu pilav, beşamel soslu tavuk vs pişirebilirsiniz)
2. Tencerede kalan defne yapraklarını atın. Tavuk suyunu ve ayırdığınız didiklenmiş tavuk etinin bir kısmını, içerisindeki diğer malzemelerle birlikte (yani pişmiş soğan, sarımsak, tane karabiberler) kavanozlara paylaştırın. Soğuyunca, buzluğa kaldırın. Kullanacağınız zaman, bir gece öncesinde buzdolabında çözdürün. (tavuk suyunu sadece çorbalarda değil, pilavlarınızda da kullanabilirsiniz)
Kolay gelsin !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder