Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



1 Mart 2010 Pazartesi

Et Suyu nasıl hazırlanır?


Daha önce tavuk suyunun nasıl hazırlandığını yazmıştım. Et suyunu da yine aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Ancak dilerseniz etin pişmesine yakın patates, havuç ve kereviz yaprakları da ilave edebilirsiniz.

Hazırladığınız et suyunu, kavanozlara paylaştırıp buzluğunuzda saklayabilir, kullanmadan bir gün önce buzdolabınızda çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler:

- 3 ya da 4 parça kemikli kuzu eti (ya da sadece haşlamalık kemik)
- 1 orta boy kuru soğan (kabuğu soyularak dörde bölünmüş)
- 3 ya da 4 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş bütün halde)
- 6 ya da 8 adet tane karabiber
- Su

Yapılışı:

1. Eti ya da haşlamalık kemikleri güzelce yıkayıp suyunu süzerek, tencereye alın.

2. Kuru soğanı, sarımsakları ve karabiberi ilave edin.

3. Etin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip, pişinceye kadar haşlayın.

4. Bu sırada üzerinde biriken köpükleri atmayı ihmal etmeyin.

5. Et pişip, elinizi yakmayacak kadar soğuduğunda, etleri suyun içerisinden çıkarıp istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın ya da bütün halde saklayın. Et suyunu, kavanozlara doldurup buzluğa kaldırın.

Kolay gelsin !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac