Sık sık pişirmesem de, makarnanın her türlüsünü sevenlerdenim. Makarna, bence her evde iştahla ve sevilerek yenen, dar zamanlarda hayat kurtarıcısı harika bir lezzettir !
Sanırım bunda, pişirmesi ve sunmasındaki kolaylık kadar, aşçısına her türlü pişirme imkanı tanıması büyük rol oynuyor. İster sebzeli, ister kremalı, ister peynirli kaç çeşit yapılabilir sayamıyorum bile! Ancak evin içinden “Yaşasın Makarna!” sesi duyulunca, her çeşidinin makbul olduğunu bir kez daha anlıyorum….
Karidesi, geçenlerde gittiğimiz İkea’dan almıştım. Size de tavsiye ederim, gayet temiz ve lezzetliydi. Yeri gelmişken itiraf edeyim, İkea’nın en sevdiğim reyonu İsveç Market!
Malzemeler:
- ¾ paket makarna
- 1 paket dondurulmuş karides (250 gramlık)
- 1 ya da 2 kaşık sıvıyağ
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- Dilerseniz üzerini süslemek için ince doğranmış taze soğan
Yapılışı:
1. Makarnayı kaynar tuzlu suda pişirin. Çok kuru olmamak kaydıyla suyunu süzüp, yapışmaması için biraz yağ ilave ederek karıştırın.
2. Diğer yandan karidesin buzunu çözdürüp tel süzgecinizde güzelce yıkayın. Suyunun süzülmesini sağlayın.
3. Sarımsağı ince doğrayarak orta boy bir tavaya alın, yağla birlikte sote edin. Üzerine karidesi ilave edip, kapağı açık vaziyette arasıra karıştırarak karidesin renginin dönmesini (hafif beyazlaşacak) sağlayın. Pul biber ve az miktar tuz ilave edin.
4. Makarnayı servis tabağınıza alın, üzerine karidesi yayın. Dilerseniz taze soğanı serperek süsleyin.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder