Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



7 Mart 2010 Pazar

Şehriyeli Kuzu İncik (ya da Kuzu Kol)


Kapağı bile yırtılıp kaybolmuş, eski bir yemek dergisini karıştırırken bu tarife rastladım. Evin mutfak sorumluluğunun tamamen bana kaldığı ilk yıllarda denediğim ve yeni başlayanlar için bile gayet pratik olan bu lezzetli tarifi, yıllar sonda yeniden pişirmek istedim.

Asıl tarifte kuzu eti, buradaki gibi pişiriliyor ve suyu süzülerek tabağa alınıyordu. Ancak evdeki eti, suyunu çıkarmak için haşlamış olduğumdan, bu aşamayı uygulamadım. Dilerseniz, kuzu etini yukarıda linkini verdiğim tarife göre pişirip kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

- Kişi başına bir parça kuzu incik ya da kuzu kol (haşlanmış ya da buradaki şekilde pişirilmiş)
- 2 su bardağı şehriye (arpa ya da yıldız şehriye olabilir)
- 3 su bardağı su
- 3 ya da 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz

Yapılışı:

1. Bir su bardağı şehriyeyi, rengi dönünceye kadar yağda kavurun. Ardından, ikinci bardak şehriyeyi ilave edin ve kaşıkla birkaç kez karıştırın. (böylece şehriyeniz iki renkli olacak)

2. Tuz ve kaynar su ilavesi ile şehriyeyi pişirin.

3. Servis yapacağınız tabağa önce şehriyeyi, ardından kuzu etini yerleştirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac