Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



25 Ocak 2013 Cuma

Muckkkkssss (+ 18 değil)

Geçenlerde gazetede çok komik bir haber okudum. Aslında gülerim milletin ağlanacak haline misali bir haberdi bu. Ama olsun ben gülmeyi tercih ettim, en azından şimdilik, çünkü bu gidişatımızla "son gülen iyi gülecek"...

Haber, İran'da iki üst düzey yöneticinin (biri bakan diğeri müze direktörü) asansörde öpüşürken kameralara yakalandıklarını anlatıyordu. Üstelik bu bakan (yani olayın erkek kahramanı) bir süre önce ülkesinde kız öğrencilerin matematik ve fen derslerine katılmalarına "yobazik" gerekçelerle sınır getirmiş bir zatı muhterem.

Birilerinin asansörde öpüşmesi ya da öpüşüp öpüşmemesi beni zinhar ilgilendirmez. Ama sen ülkende "ahlak zabıtası" gibi dolanıyorsan, cinsiyet ayrımcılığı yapıp kız öğrencilerin en basit öğrenim haklarına "yobazik" gerekçelerle kota getiriyorsan, inandığım o yüce Allah da seni işte böyle eder diyesim var. Düştüğü bu hale katıla katıla gülesim var. Ve ona sorasım var, o küçücük asansörde öpüşürken "ahlak" anlayışı, "Allah" korkusu ne olmuştu?

Gerçi bu "değerli" bakanın ülkesinde basına, medyaya korkunç sansür uygulanıyor; dolayısıyla bu durumu basına ne kadar yansımıştır, onu ne kadar zor duruma düşürmüştür bilemeyeceğim.

Bildiğim ve dilediğim tek şey var ki, devletin "herkesin inancı kendisine" anlayışından uzaklaşmaması gerekir. Aksi takdirde işte böyle "ahlak zabıtaları" biz kadınların hayatını karartırken, kendileri "kapalı" kapılar ardında ne işler çevirir....

1 yorum:

  1. Maalesef durum bu,şimdi korkum gelecek nesil yani cocuklarımızın ne göreceği ; bu beni cok korkutuyor

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac