Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



23 Ocak 2012 Pazartesi

Patatesli ve Sucuklu Omlet

Günün en sevdiğim öğünü kahvaltı. Şöyle özenli bir sofra, taze ekmek (hatta sokak simidi), yeni demlenmiş mis gibi çay ve olmazsa olmaz yumurta (katı, rafadan ya da omlet hiç fark etmez). Önce kolesterol dediler, ardından kuş giribi, yine de yumurtadan vazgeçemedim. Yumurtasız bir hayat, özellikle de kahvaltı düşünemiyorum. Besleyiciliği o kadar fazla ki, bebeklerin ilk ek gıdası olan kahvaltılarına yumurta sarısı ilave ediliyor.

Yumurtanın her hali güzel, ancak içinde sucuk ve patates olunca sanki bir başka öyle değil mi? Fotoğrafta gördüğünüz tarif, öğlen yemeklerini genellikle ıskaladığımız pazar gününe ait. Tombik teyzeye bu güzel omleti pişirmeme izin verdiği için teşekkürlerimle... inşallah bir gün bunun sucuksuz halini de ona yapacağım...

Malzemeler:(iki kişilik)

- 1 orta boy patates
- 3 yumurta
- Arzu ettiğiniz miktarda sucuk
- Sıvıyağ
- Tuz

Yapılışı:

1. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Bir miktar sıvıyağ ilave ettiğiniz teflon tencerede, ağzı kapalı olarak, kısık ateşte, arasıra karıştırarak pişirin.

2. Patates pişince bir miktar tuz ilave edip karıştırın ve doğradığınız sucuğu ekleyin.

3. Ayrı bir kapta biraz tuz ilavesiyle çırptığınız yumurtayı patateslerin üzerine dökün. Teflonun kapağı kapalı olarak pişirin.

Afiyet olsun !

Not: Tuz, iki farklı aşamada ilave edildiğinden, mümkün mertebe az kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac