"Yılın ilk günü nasıl geçerse, tüm yıl da öyle geçer" hurafesine kendimi kaptırarak, bu yıl 1 Ocak gününün özenli ve huzurlu geçmesi için kendimce elimden geleni yaptım. İşte, dolaptaki nohut yemeği yerine "özel" olsun diye, iki ayağım bir pabuçta akşam yemeği olarak hazırladığım pizza. Hem tadı güzel oldu hem de pizzaya sebze koyarak sadece"hamur" yemekten kurtulduk.
Denerseniz yorumlarınızı beklerim.
Malzemeler:
Hamur için: Yarım paket yaş maya, 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su, bir küp şeker, tuz, un.
Üzeri için: İki demet ıspanak, 8-10 adet mantar, bir kuru soğan, 4-5 dilim salam, 1 tatlı kaşığı salça, salçayı eritmek için bir miktar su, rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber.
Yapılışı:
1. Hamuru buradaki tarife göre hazırlayın, bekletin, açın ve üzerine salçalı suyu sürün.
2. Hamur dinlenirken, diğer yanda ince doğradığınız ıspanak ve irice doğradığınız mantarı bir miktar yağda, tavanın ağzı açık olarak pişirin. Böylece suyun buharlaşmasını sağlarsınız.
3. Salamı küp şeklinde, soğanı piyazlık olarak doğrayın.
4. Pizza hamurunun üzerine önce sebzeleri yayın. Ardından salam, soğan ve rendelediğiniz kaşar peynirini yerleştirin. bolca karabiber ekin.
5. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder