Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



5 Temmuz 2013 Cuma

Yazdan Kışa....

Bahar geldi, yaz geldi diye rehavete kapılıp ağustos böceği misali şarkı söyleyip yayılmak yok, bayanlar baylar. Yaz, bir yönüyle de kışa hazırlanmak, kışı programlamak, hele benim gibi plan, program hastası bir insan için. Bazen düşünüyorum, günahım neydi diye, engel olmak istiyorum kendime ama nafile. Biliyorum ki canımın çıkacağı o güne kadar delicesine program yapacağım, uygulayacağım.

Tamamen mutfak hazırlıklarından bahsediyorum bu yazımda. Daha önce bahsettiğim gibi buzluğu doldurmaktan hoşlanmıyorum ama bizim evin şartları bazı hazırlıkları da yapmam gerekiyor yazdan.

Birkaç hafta evvel 5 kilo bezelye alıp ayıklayarak, torbaladık, buzluğa attık mesela. Çoğul söyledim, çünkü kışın o bezelyeden nasiplenecek her ferdin dahli vardı çalışmada. Kimi ayıkladı, kimi hem oynayıp hem ayıkladı, kimi de bu anı ölümsüzleştirdi.


Yine belli bir miktar enginar alıp dondurdum. Kayınvalidem sağolsun reçel ve yaz sonuna doğru domates/biber salçamızı yapacak, bir de azıcık bamya atacak buzluğa. Hepsi bu, ama yetmez mi? Hele de salça kısmı, kışın tam hayat kurtarıcı.

Bizim evin karınca halleri de bunlar işte. Yazdan kışa hazırlıklar, tatlı telaşlar....

4 yorum:

  1. Yaa durun ama daha yaz yeni geldi. yazdan kışa deyince içim bir fena oldu valla :(
    Şakası bir yana, ben de buzluğu pek doldurmam ama mevsiminde tüketme alışkanlığım nedeniyle annem kavanoz kavanoz domates yapar. Yardımcısı ile birlikte küp küp doğrayıp bir tür konservemsi bir hale getiriyorlar sonra da bütün kış hem annem hem de ben yemeklere ondan kullanıyoruz. Vallahi can kurtarıcısı :)

    YanıtlaSil
  2. oy bezelye tanesi gibi tatlı,minik varlığın ellerini öperim ben.hamarat bıdık :)

    YanıtlaSil
  3. Yazarken ben de fenalaştım Sütlü Kahve :) ama işte ne yaparsın bizim evin yaşam notlarından kareler :)

    YanıtlaSil
  4. Eylül selam, teşekkür ederim güzel yorumuna :)

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac