Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



3 Temmuz 2013 Çarşamba

Kalendertepe Restoran

Bir pazar günü, çok başka bir yere gitmeye niyetliyken karşımıza çıkıveren bir mekan Kalendertepe Restoran. Kartvizitinde yazılana göre 1968'den beri hizmet veren bir yer. İster lokanta diyin ister çay bahçesi, her tanıma uygun, püfür püfür rüzgarı olan, çam ağaçlarının altında, sessiz, sakin, dingin tam biz çocuklu ailelere göre bir yer bence.

Menüsü çok geniş, ister kahvaltı ister ızgara isterseniz atıştırmalık, herşeyleri var. Çayları sanırım hep taze, ne zaman gitsek mis gibiydi çünkü. Fiyatlar, muadillerine göre bence çok iyi, kesinlikle lüks/gereksiz pahalı değil. Çok geniş bir otoparkı var, otopark ücretsiz, vale de yok. Zaten dediğim gibi tehna bir yer, öyle ayakaltı değil, dolayısıyla yer bulamama, araba park edememe gibi sorunlar olmuyor.

Biz hep ikindi lahvaltısına gittik buraya. Patates kızartması ve sigara böreği yedik, çok lezzetli ve tazeydiler. Yan masalarda ızgara yiyenler de keyifli görünüyordu, porsiyonlar da doyurucuydu.

İçinde maalesef biraz köhne kalmış bir çocuk oyun alanı da var. Kaydırak, salıncak, tahteravalli. Köhne ama olsun, var mı var. Defne seviyor ve oyalanıyor mu, evet. E o zaman vıdı vıdı etmeye gerek yok :)

Masaların çoğu kuşbakışı Karadeniz tarafından boğazı görüyor, olduğu gibi Sarıyer, Rumeli Kavağı, Beykoz. Manzara yeşil ve mavi... İşte bu yüzden çok sıcak havalarda bile gidince bunalmıyorsunuz, ağaçlıklı olduğundan doğal olarak güneş de engellenmiş.

Yeri de çok kolay, Kalender Orduevi'nin hemen yanındaki yokuştan dümdüz tırmanıyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı Köşü'ne gelince hemen sola sapıp yolu takip edince Kalendertepe'nin otoparkına çıkıyorsunuz.

Velhasıl, gittik gördük yedik içtik beğendik. Çok ama çok tavsiye ederiz, belki de karşılaşırız :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac