Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



4 Temmuz 2013 Perşembe

Kabaklı Tava Böreği

Yeni taşınan komşumuzdan öğrendiğim ve ne zamandır denemek istediğim çok pratik, çok lezzetli ve sağlıklı bir tarif bu. İster ikindi kahvaltısına isterseniz akşam yemeğine pişirebilirsiniz. Özellikle, sebze ya da peynir yemekte zorlanan bir çocuğunuz varsa tam size göre diyebilirim, en azından denemeye değer. Peyniri sadece erimiş halde yiyen Defne, bu böreğe bayıldı mesela.

Böreğin içindeki kabağı çiğden koydum, hep söylediğim gibi kavurma/ ön pişirme işlemlerinden vazgeçeli çok oldu. Börek pişince kabak da pişmiş oldu, bence daha bir lezzetli oldu. Pişirme sırasında sulanıp böreğin kıvamını da bozmadı. Sanırım bunda iç harcındaki sıvıları az tutmamın da etkisi oldu.

Malzemeler: 

2 yufka, 1 kabak, göz kararı maydanoz (seviyorsanız dereotu), 1 yumurta, rendelenmiş kaşar peynir, tuz, karabiber, sıvıyağ ve biraz süt.

Yapılışı:  

1. Kabağı ve kaşar peyniri ayrı ayrı rendeleyin. Maydanozu (ya da dereotunu) ince kıyın. Rendelediğiniz kabağı, doğradığınız maydanozu karıştırın, biraz tuz ve karabiber ekleyin.

2. Yumurta, sıvıyağ ve azıcık sütü bir kapta iyice çırpın.

3. Böreği pişireceğiniz tavayı yağlayıp, yufkalardan birini kenarları dışarıya taşacak şekilde tavaya serin.

4. İkinci yufkadan parçalar koparıp bir kat koyun. Sıvı harç ile yufkayı biraz ıslatın, bir kat daha yufka koyun.

5. Yufkaların üzerine kabaklı karışımı yayın, kaşar peyniri serpin. İkinci yufkadan kalan parçalarla iç harcı kapatın. Kalan sıvı harcı dökün.

6. Tavanın dışında kalan yufkalarla böreği örtün. Üzerine isterseniz bir miktar sıvıyağ gezdirin ya da parçalar halinde tereyeğ koyun. Kısık ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac