Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



19 Temmuz 2013 Cuma

Hayallerimdeki Kadın !

Defne doğdu ve ben çalışmaya ara verdim ya, soranlara "çalışmıyorum bir süre ara verdim" diyorum. Allah'tan kimse çıkıp da "ev hanımısınız yani" diye konuyu uzatmıyor. Ah bir de uzatsalar ne derinlere ineceğim haberleri yok, çünkü kimse sormasa da arasıra ben düşünüyorum ne olduğumu? Ve işin ilginç tarafı hiçbir cevap veremiyorum.

Evet mesleğim avukatlık, ama o ayrı birşey. Yaptığım iş "ev hanımlığı" mı? İtiraf edeyim hiç sanmıyorum. Çünkü aklımdaki, ideallerimdeki "ev hanımlığı" bana çok ama çok uzak. İstesem de erişemeyeceğim bir mertebe.... 

Hayallerimdeki ev hanımı nasıl bir kadın biliyor musunuz? Sabah uyanır bu hanım, şöyle aheste beste, üzerine sabahlığını giyer, aynada saçlarına çeki düzen verir, belki hafif bir ruj sürer, saçlarını tarayıp tokalayıverir. Ama tüm bunları şıppadanak yapar. Varsa çocuk yoksa sadece kocası için yine hemencecik mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlar. Hareketleri yavaş gibi gözükse de seridir, asla panik yapmaz, sanki herşeyi yetiştiren o değil de bir başka kadınmış gibi sakin ve dingindir. Çocuk okula, koca da işe gittikten sonra ya da hadi çocuk küçük de evde diyelim küçüğün önüne oyalanması için birşeyler koyduktan sonra şarkı mırıldanarak ortalığı toplar, evi- yatakları havalandırır. Ardından küçüğe meyve hazırlar, kendisine Türk kahvesi yapıverir. Bu arada üzerini de değiştirmiştir. Öyle pejmürde ev kıyafeti değil de şık birşeyler giyer ve mutlaka tüylü terlikleri vardır. 

Kahve-meyve faslından sonra küçükle oynar biraz, sonrasında da öğle yemeği ve uykusu kısmını hallediverir. İkindileyin çat kapı çalınır, komşusu elinde çocuğuyla aniden gelivermiştir. Aman da ne iyi etmiştir. Hemen dolapta zulaladığı kek ve poğaçalarını çıkarıp ısıtıverir, bir yandan da aromalı çayını demler, küçükler için de taze meyve suyu ya da yine şarkılar mırıldanarak ayran yapıverir. 

Çaylar içilip sohbet edilirken küçükler de kendi hallerinde oynarlar. Komşu izin isteyip kalktığında, kocasının gelmesine az vakit kalmıştır. Bizim ev hanımı, oyuncakları toplaması görevini küçüğe verdikten sonra geçer mutfağa şöyle mis gibi yemekler hazırlar. Üzerini tekrar değiştirir, makyajını tazeler ve işten gelen kocasını şenşakrak karşılar. Akşam yemeği, yemeğin ardından kahve faslı derken küçük uykuya yatırılır ve bizim ev hanımı eşiyle film seyreder, akşam için atıştırmalıkları önceden hazırlamıştır zaten.....

Hayalimdeki ev hanımının işleri hiç ters gitmez, saçları dimdik olmaz, şöyle derinden bir of çekmez, havada uçan terliği yoktur, çünkü o "mükemmel" kadındır.... var mıdır acaba böylesi?

4 yorum:

  1. Üniversitedeyken arkadaşlarla ortak hayalimiz diplomalarımızı mutfaklarımıza asmaktı :) Öylesine ev hanımlarına özeniyorduk yani, çalışmayacaktık. Gerçi ben hala özeniyorum ya :) ama şunu da biliyorum hele çocuklar varsa ev hanımlığı hiç de kolay değil..

    YanıtlaSil
  2. 2 sorum olacak.
    1. Sence anlattığın gibi bir hayat var mı? Hiç sinirlenmek yok, ters giden bişey yok, hatta dert-tasa da yok..
    2. Aslında bu postu umutsuz, yorgun ve sinirli bir anında yazmış olabilir misin? Yoksa anlattıklarından çok da uzak olduğunu düşünmüyorum ki neredeyse bütün blogunu okudum :)

    YanıtlaSil
  3. Sessizce sana katılıyorum, üniversite yıllarımda benim hayalim harika bir iş kadını olmakı biliyor musun? :)

    YanıtlaSil
  4. Sütlü Kahve, tabii ki böyle bir hayat yok, o yüzden bu kadın benim hayallerimde yaşıyor :) Tatil öncesi yazılarımdan biri bu yazı. İnternet bağlantım rezalet maalesef :(

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac