Eşimin babaannesine ne zaman gitsek, o mis gibi ızgara köftenin yanına mutlaka havuç tarator yapar. Hatta, sevdiğimizi bildiği için o kadar çok yapar ki sofradaki bitince buzdolabından hemen takviye eder. Çocukların da severek yiyeceği, besleyici bir meze olduğuna inanıyorum. Bakalım benim iştahsız büyüyünce sevecek mi?
Malzemeler:
- 2 ya da 3 adet havuç
- Bir kase süzme yoğurt
- 1 ya da 2 diş sarımsak
- Arzu ediyorsanız bir çorba kaşığı mayonez (ben kullanmıyorum)
- 1 ya da 2 kaşık sıvıyağ
- Tuz
- Süslemek için maydanoz ya da dereotu
Yapılışı:
1. Havucu rendeleyip sıvıyağ ilavesiyle, tavanın ağzı açık şekilde, arasıra karıştırarak sote edin.
2. Bu arada sarımsağı ezin, maydanoz ya da dereotunu yıkayıp ince doğrayın.
3. Pişen havucu; yoğurt, kullanıyorsanız mayonez, ezilmiş sarımsakla karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alıp maydanoz ya da dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun !
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder