Lokanta menülerindeki salatalarla ilgilenir misiniz? Açıkçası benim pek ilgimi çekmez. Yeşilliklerin nasıl yıkandıkları aklıma takılır, bir de "salata bu nasıl olsa evde de yiyebilirim" diye düşünürüm. Geçenlerde, yemek yapmaya üşendiğim birgünün akşamı bu salatayı yaptım, beğenerek yedik. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- İki adet biftek
- Marul
- Akdeniz marulu
- Bir adet turp
- Bir adet kırmızı soğan
- Maydanoz
- Mısır
- Zeytinyağı
- Hardal
- Tuz
- Eti pişirmek için sıvıyağ
Yapılışı:
1. Öncelikle yeşillikleri ayıklayıp sirkeli suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suları süzüldükten sonra ince ince doğrayın.
2. Turbu kibrit çöpü şeklinde, soğanı piyazlık doğrayın.
3. Salata malzemelerini kaselere paylaştırın.
4. Arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağı, hardal ve tuzu bir kasede iyice karıştırarak sosu hazırlayın.
5. Diğer yanda eti az yağlı tavada kızartın, şeritler halinde keserek salatanın üzerine yerleştirin. Sosu, salataya gezdirip etler sıcakken servis edin.
Afiyet olsun.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder