Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



30 Mart 2011 Çarşamba

Kadriye Teyze'nin Çorbası

Yıllarca hem çok keyifli hem de çok zor anları paylaştığım, önce bana ve kardeşime sonra da eşime kalbini, evini ve sofrasını açan, bizi “torunlarım” diye seven, her daim güleryüz ve pozitif enerji deposu Kadriye Teyze… aslında “teyze” desem de manevi “büyükannem”… maalesef geçenlerde kaybettim.


Hani bazı insanlar vardır, kan bağınız yoktur ama olanlardan daha iyi anlaşırsınız. Kimse yanınızda değilken, o elinizden tutar, sizi motive eder, her şeye rağmen hayatın güzel ve yaşamaya değer olduğunu öğretir ve anımsatır, kapısı her daim açıktır…. iyi gününüzde de kötü gününüzde de…. İşte böyle bir teyzeydi, Kadriye Teyze… yaşdaşlarından daha dinç, daha yaşam dolu ve bakımlıydı, uzun zamandır yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen bu kadar çabuk gideceğini düşünemedik… aslında yaş ne olursa olsun her ölüm erken; her ölüm bir şeyleri yarıda bırakıp gitmek değil mi?

Bize açtığı sofralarında her zaman lezzetli ve sağlıklı yemekler yedik. “Kadriye Teyze Çorbası” da bu leziz yemeklerden biri. Onun güzel anısına bu çorbayı yayınlıyorum, eğer deneyip beğenirseniz lütfen duanızı esirgemeyin.

Kadriye Teyze’ciğim, hayatıma giren değerli insanlardan biriydin. Seni, o güleryüzün, ışıl ışıl gözlerin ve yaşam sevginle hatırlayacağım. Işıklar içinde uyu, hakkını helal et !

Malzemeler:
-Birer çay bardağı haşlanmış nohut ve yeşil mercimek,
-1 kuru soğan
-1 diş sarımsak
-Birer adet çarliston ve kırmızı dolmalık biber
- Erişte (yoksa şehriye)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 yemek kaşığı un
-Pişirmek için sıvı yağ
- Tuz ve arzu ettiğiniz diğer baharatlar
- Su
 
Yapılışı:
 
1. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı yağda kavurun.
 
2.Küp doğranmış biberleri ilave edin. Salçayı da ekleyerek, salçanın kokusu gidene kadar karıştırın.
 
3. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıcak su ve şehriyeyi ekleyerek, devamlı karıştırmak suretiyle şehriyenin pişmesini sağlayın.
 
4. Haşlanmış nohut ve mercimeği ilave edin.
 
5. Yoğurdu, çorbanın suyu ile inceltip eekleyin. Yoğurdun kesilmesine izin vermeden hafifçe kaynatın. En son tuz ve baharatlarını ilave edin.
 
Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac