Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



25 Mart 2011 Cuma

Ah şu Gaz Sorunu !!!

14 Aralık’ta dünyaya gelen minik kızım, 31 Aralık günü 8 saate yakın bir süre kucağımda deliler gibi ağlayınca gaz sorunu(kolik) ile tanışmış oldum. Yakın çevrenizde doğum yapmış arkadaşınız ya da akrabanız varsa, bu sorunu daha iyi bilirsiniz, ama benim olmadığından, bir başka problem olabilir düşüncesiyle bebeği apar topar hastaneye götürdük. Çeşitli tahliller yapıldıktan sonra sorunun gaz olduğu ortaya çıktı. Daha ciddi bir sağlık problemi olmadığı için çok sevinmekle birlikte, bizi en az 3-4 ay sürecek bir maratonun beklediğini de öğrendik.


Çocuk doktorumuzun, "ne yaparsanız yapın bunu yaşayacaksınız kaçış yok" demesine rağmen, damlalara, kucakta sallamalara, bebek arabasıyla evde gezdirmelere, aspiratör-elektrik süpürgesini açmaya, karnına sıcak havlu/biyot koymaya başladık. Sıcak havlu/biyot kesinlikle işe yaramadı, diğer yöntemler tesadüfi fayda sağladı ve her zaman yararlı olmadı, ama sanırım damlaların(Sab Simplex/Herbacol Drop, ki Herbacol Drop bence diğerine göre daha iyi geldi) ve özellikle doktorun dediği gibi geçen zamanın faydasını gördük.

Minik yavrunun, sancılar içinde kıvranmasına, kıpkırmızı olarak ağlamasına dayanmak hakikaten çok zor ve gerçekten sabır işi. Çünkü o anlarda sorunu tamamen giderecek bir yöntem olmadığından çaresiz kalıyor, miniği kucağınıza lıp teskin etmeye çalışıyorsunuz.

Kızım 2,5 aylık olduğunda poposundan gaz çıkarmaya başladı. Bu sefer de kendi çıkardığı gazın sesinden ya da yine sancısından (bazen rüyasında şeytan görmüş gibi çığlık atarak) uyanıp tekrar uyumakta güçlük çekti, ve geceleri inleme nöbetlerine girebiliyordu. Önceden, gaz çıkarmayı başaramadığını ve yorgunluktan bitap düşene kadar, tırnaklarını yatağına geçirerek ağladığını hatırladıkça bu günlere şükrediyorduk.

Gaz sorunuyla ilgili internette bulduğum en iyi bilgi şu linkte http://www.bilgiara.com/bilgi/tcmft-bebeklerde-gaz-problemi/ belki sizler de okumak istersiniz.

Yavrusu, “LPG’li olanlara” (bu ismi babamız buldu) özellikle sabır diliyorum. Umarım en kısa zamanda bebeklerimiz bu sorunlarını atlatıp huzurlu ve mutlu uykularına ve hayatlarına kavuşurlar, tabii bizler de !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac