Son yıllarda, bildiğimiz sakız kabağının yanısıra, sakız kabağına göre koyu yeşil, tombul, küçük kabaklara da pazarlarda rastlamak mümkün. Bu kabakları ne zamandır almak isteyip, fiyatları sakız kabağına göre daha yüksek olduğundan, “değmez” deyip vazgeçiyordum.
Bahsettiğim minik kabaklar, bu sefer her yıl mola verdiğimiz Ayvalık, Kaz Dağlarındaki köy pazarında karşıma çıktı. Sakız kabağı ile aynı fiyattan satıldığını duyunca aldım. Asıl niyetim dolma yapmak olsa da, yazlıkta dolma yapmakla uğraşmayıp yoğurtlu kabak olarak yedik. Sakız kabağına göre daha tok, kütür kütür ve lezzetli olduğunu söyleyebilirim.
İstanbul’a dönüşümüz sırasında aynı köy pazarından aldığım kabaklarla, dolma yaptım. Bu sefer de, çıkan içlerini yoğurtlu kabak olarak yedik.
Kabak dolmasını, buradaki linkte görebileceğiniz biber dolması tarifi ile aynı şekilde pişiriyorum ve iç artarsa domates dolması yapıyorum. Biberden farklı olarak kabakların sap kısımlarını bir miktar kesmeniz ve içlerini dikkatlice oymanız gerektiğini hatırlatırım.
Afiyet olsun.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder