Geçen kış bol bol yaptığım ve severek içtiğimiz ıspanak çorbasının tarifini yayınlıyorum. Ispanak çorbasını hem klasik aile soframızda hem de gelen arkadaşlarıma ikram ettiğimde, önce biraz yadırganır gibi olsa da, gayet güzel tepkiler aldım. Bu yüzden gönül rahatlığıyla, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak (güzelce yıkanıp ince doğranmış)
- 1 kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı ılık süt (“biraz zararlı olabilir” derseniz yarım paket süt kreması)
- Sıvıyağ, ılık su, karabiber, tuz.
Yapılışı:
1. Kuru soğanı, yağda kavurun. Ispanakları ilave edip, ıspanaklar sönene kadar arasıra karıştırmak suretiyle kavurmaya devam edin.
2. Unu, ıspanakların üzerine serpercesine eleyip karıştırın. Ilık süt ve dilediğiniz miktarda ılık suyu, unun topaklanmaması için devamlı karıştırarak ilave edin. (Eğer krema kullanacaksanız bu aşamada eklemeniz gerekiyor)
3. Çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Ilındıktan sonra tuz ve karabiberini ayarlayın.
Afiyet olsun !
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder