Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



21 Mart 2011 Pazartesi

Ev Usulü Kentucky Fried Chicken

Zincir fast food dükkanları ülkemize gelmeye başladığında, kardeşimle ben küçüktük. Rahmetli annem, bizi arasıra Taksim’deki Jimmy’s Fried Chicken’a götürür, biz de hafta içi devamlı sebze yemekten bıkmış vaziyette, bayıla bayıla kızarmış tavukları ve coleslaw salatayı yerdik. O zamanlar fast food’un zararları hem şimdiki gibi bilinmiyordu hem de Türkiye’de bu tarz ilkler hevesle karşılanıyordu. Sonrasında Jimmy’s Fried Chicken’dan daha yaygın olarak Kentucky Fried Chicken dükkanları açılmaya başladı. Menü içerikleri aynı olmasına rağmen marka farkı vardı.


Eskiden tek tük rastladığımız ve gitmek için haftasonunu iple çektiğimiz fast food lokantaları, her köşebaşında, evimizin hemen yanında, bir “tık” kadar uzak, üstelik telefonla da sipariş verilebiliyor, paket edilip eve de götürülebiliyor. Yani erişim çok kolay, bu da onları daha cazip kılıyor. Ne kadar lezzetli ve pratik olsa da uzak durmaya çalıştığımız fast food’u, arasıra “ev usulü” yapmakta sakınca görmüyorum. En azından, kullanılan malzeme ve temizlik açısından içim daha rahat ediyor.

Kentucky Fried Chicken’ın gizli reçetesi tabii bende yok, yaptığım tavuklar oradaki kadar lezzetli değil, olamaz da. Ama görünüş ve tad açısından yakın olduğunu söyleyebilirim. “Kızarmış tavuk” isteyen çocuklarınıza, fırın patatesle birlikte yapıp evinizi zincir fast food’çu haline getirebilirsiniz!

Malzemeler: Arzu ettiğiniz miktarda haşlanmış parça tavuk eti, etin miktarına göre 1 ya da 2 yumurta, galeta unu, un, tuz, karabiber, pul biber, kekik, kızartmak için sıvıyağ.

Yapılışı:

1. Tavuk etlerini tuz ve kullanacağınız diğer baharatlarla iyice harmanlayıp mümkünse yarım saat kadar dinlendirin.

2. Etleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın.

3. Arzu ettiğiniz miktarda yağda (ben fazla yağ kullanmıyorum) renkleri dönene kadar kızartıp servis yapın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac