Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



17 Ekim 2010 Pazar

Kaşık Sapı

Geçenlerde bal alırken, markette gördüğüm “Mudurnu Kaşık Sapı” dikkatimi çekti ve makarna alacağıma bari bunu deneyeyim diyip bir paket aldım.
         


Paketin üzerinde, makarnalık un, su, yumurta ve tuz ile yapıldığı yazılmış. Pişirme önerisi ise şu şekilde; kaynamakta olan suya bir miktar yağ ve kaşık sapını ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın. Arzuya göre sade ya da peynirle servis yapın. İnternetten yaptığım araştırmalarda da aynı pişirme şeklinden sonra servis içi, didiklenmiş tavuk, dövülmüş ceviz ve sarımsaklı yoğurt ile sunulabileceği yazılmış.

Bu öneriler cazip gelmeyince, eşimin küçüklüğünden beri çok sevdiği “annane mantısı”nı Kaşık Sapı ile yapmaya karar verdim. Sonuç, muhteşem oldu ! Denemenizi tavsiye ederim…


Malzemeler:

- 1 paket kaşık sapı
- 200 ya da 250 gram yağsız dana kıyma
- 1 kuru soğan
- İki adet yumuşak domates (rendelenmiş) ya da 1 yemek kaşığı domates salçası
- Büyükçe bir kase sarımsaklı yoğurt
- Bir avuç doğranmış maydanoz (maydanoz yoksa ince doğranmış yeşil soğan da olabilir)
-Sıvıyağ
- Tuz, karabiber

Yapılışı:
1. Kaşık sapı’nı, makarna pişirir gibi pişirin.

2. Diğer yanda, yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edip kıyma pişene kadar kavurmaya devam edin. En son rendelenmiş domates ya da salçayı ilave edip, domates pişene (salçanın kokusu gidene) kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin.

3. Servis yapacağınız tabağa, delikli bir kepçe ile kaşık sapını koyun. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından kıymalı sosu yayın.

4. Maydanoz ya da taze soğanı serperek servis yapın.

Afiyet olsun !

2 yorum:

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac