Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



12 Ekim 2010 Salı

Çorum ve Çorum Müzesi

Leblebisi ile meşhur Çorum ve çevresi, tarih öncesi ve tarih çağlarında önemli kültürlere, uygarlıklara sahne olmuştur. 1935 yılında Atatürk'ün direktifleriyle başlanan Alacahöyük kazısından elde edilen buluntular da yörede arkeolojiye ve eski esere olan ilginin artmasına neden olmuştur.


Meydanda, Çorum ilinin simgelerinden saat kulesini görebilirsiniz. Bu kule, Yedisekiz Hasan Paşa tarafından 1896 yılında yaptırılmış olup, her saat başı kendisine özgü bir melodi çalmaktadır.

Çorum'da, 1937 yılında Müze faaliyetlerine başlanmıştır. Çorum Müzesi 1968 yılında hizmete açılmıştır.

Müzede, kalkolitik çağ eserleri, Hitit yazılı belgeleri (Çivi Yazılı tabletler), Hitit ve çağdaşı dönemlerine ait mühürler, seramik eserler, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait sikkeler, cam eserler, altın ve gümüş süs eşyaları, heykelcikler, kandiller ve Bizans dönemi eserleri görülebilir.

Çorum Müzesi, bende hayranlık uyandıran müzelerden biri oldu. Gerek müze binası gerekse bahçesi çok bakımlı ve temizdi, eserler özenle sergilenmiş ve korunuyordu. Keşke gezdiğim her müze böyle olsa, turizme ve tarihi eserlerimizi korumak için daha fazla bütçe ayırabilsek.

1 yorum:

  1. Blogunuzu takip ediyoruz ve paylaşımlarınızı çok beğeniyoruz. ibm lcd olarak size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac