Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



29 Aralık 2009 Salı

Roma Güveç Kabında Alman Usulü Biralı Tavuk



Kendine özgü kekremsi tadıyla biralı tavuk, bence denemeye değer yabancı ülke lezzetlerinden biri.

Babam, gençliğinde uzun yıllar Almanya’da çalışmış ve orada ailelerin yanında konaklamış. Konakladığı ailelerden birinde öğrendiği ve döndükten sonra başarıyla pişirdiği “Biralı Tavuk”, küçüklüğümden beri severek yediğim yemeklerinden biri.

Bu yemek, kapaklı bir fırın kabında pişirilebileceği gibi, böyle bir kabınız yoksa üzeri alüminyum folyo kaplı bir fırın kabında da pişirilebilir.



Geçen pazar babamı ziyarete gittiğimizde biralı tavuk yapmıştı, bu vesileyle fotoğraflarını çekip tarifini yayınlamama izin verdiği için teşekkür ediyorum. Tekrar eline sağlık baba!



Babam, biralı tavuğun yanına mutlaka haspirli pilav yapar. Pilavın tarifini bir başka zaman yayınlayacağım.

Malzemeler:

- 1 adet tavuk
- Tavuğun büyüklüğüne göre 2-3 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber, 2-3 yemek kaşığı köri sosu, çay kaşığının ucuyla tarçın+kekik+yenibahar
- 1 küçük kutu bira

Yapılışı:

1. Bir gece önceden tavuğu güzelce yıkayıp, 2-3 tatlı kaşığı tuzla iyice ovun. Buzdolabında bekletin.

2. Ertesi sabah, üzerindeki tuz gidene kadar tavuğu güzelce yıkayın. Köri sosunu tavuğun her tarafına sürün, karabiber, tarçın ve kekik ile iyice harmanlayarak fırın kabınıza alın.

3. Bir küçük kutu biranın tamamını tavuğun üzerine dökün. Arasıra tersyüz ederek, en az yarım gün tavuğun birada dinlemesini sağlayın.

4. Pişireceğiniz zaman, fırın kabınızın üzerini kapatarak, tavuğu fırında bir saat kadar pişirin.

5. Tavuk pişince, üzerini açıp her iki tarafını güzelce kızartın. Pilavla ya da patates kızartmasıyla servis yapın.

Afiyet olsun !

2 yorum:

  1. Hiç denemedim farklı ve güzel olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. evet Blush, bence tadı çok güzel... eğer denersen yorumunu beklerim..

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac