Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



14 Aralık 2009 Pazartesi

Sebzeli Tavuk


Kış sebzeleri ile aranız iyi değilse, sebzeli tavuk sizin için kışı kurtaran yemeklerden biri olacaktır.

Bu yemek, sebzeleri daha küçük doğranıp suyu da fazla konularak pişirildiği takdirde, bence çorba olarak da içilebilir.

Malzemeler :

- İki adet tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)
- 3 adet patates (iri küpler halinde doğranmış)
- 2 adet havuç (küpler halinde doğranmış)
- 6 ya da 7 adet kültür mantarı*
- 1 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 ya da 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- Yemeğinizin sarı bir renkte olmasını isterseniz, bir tutam safran(haspir)*

* Mantar ve safran kullanımı tercihe bağlıdır.

Yapılışı:

1. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda kavurun.

2. Tavuğu ilave edip, rengi dönene kadar arasıra karıştırarak pişirin.

3. Tavuğun rengi dönünce (yani beyazlaşınca) önce havucu, ardından patatesi ilave edip 5 dakika kadar arasıra karıştırarak pişirin.

4. Sıcak suyu, tuzu, sarımsağı ve eğer kullanacaksanız ortadan ikiye kestiğiniz mantar ile safranı ilave edip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

5. En son karabiberi ilave edin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac