Hani bazen insanın tembelliği tutar da çeşit çeşit yemek yapmak istemez, ama yine de ev yemeği yemek ister. İşte tam öyle zamanlar için uygulanabilecek bir tarif. İçerisinde hem bulgur hem de yeşil mercimek olması, iki ayrı yemeğin yerini tutmasını sağlıyor. Yanına da mutlaka soğanlı salata…..
Malzemeler:
(iki kişilik)
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- ½ bu bardağı yeşil mercimek (yarı pişmiş hale gelene kadar haşlanıp suyu süzülmeli)
- 1 kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı domates salçası (yarı yarıya domates ve kırmızı biber salçası olabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2,5 su bardağı kaynar su
- Tuz
Yapılışı:
1. Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve sarımsağı, yağ da ilave ederek, pilavı pişireceğiniz tencerede kavurun.
2. Soğan sararınca salçayı ilave edip, salçanın kokusu gidene kadar kavurun.
3. Yıkadığınız bulguru ve mercimeği ilave edip, mercimek ve bulgur iç içe geçecek kadar karıştırın.
4. Tuzunu ve kaynar suyu ilave edip, kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder