Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



6 Aralık 2009 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz



Kerevizin, kendisine has kokusunu ve tadını çok seviyorum. Bizim evin tek kerevizseveri olduğum için, kerevizi çok özlediğim zamanlar, aşağıdaki şekilde zeytinyağlısını pişiriyorum.

Malzemeler:

- 1 adet orta boy kereviz(kabukları soyulmuş, orta irilikte doğranmış)*
- 1 havuç
- 1 kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- ½ limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Sıcak su

*Serviste süslemek ya da pişirme aşamasında doğrudan eklemek için bol yapraklı olanı tercih nedeni.

Yapılışı:

1. Soyduğunuz kerevizi orta irilikte doğrayarak kararmaması için limonlu suya alın.

2. Piyazlık doğradığınız kuru soğanı ve kazıyarak dilediğiniz şekilde doğradığınız havucu, zeytinyağında, soğan sararıncaya kadar kavurun.

3. Suyunu süzdüğünüz kerevizi, limon suyu ile birlikte ilave edin. Tuzunu ayarlayın.

4. Sebze ile yüzyüze gelecek kadar sıcak su ilavesi ile havuç yumuşayana kadar pişirin.

Not: Zeytinyağlı yemeklere mümkün olduğu kadar şeker ilave etmiyorum. Arzu ediyorsanız bu tarif için bir silme tatlı kaşığı toz şekeri, tuzla birlikte kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun !

1 yorum:

  1. çok lezzetli gözüküyor bayıldım...

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac