Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



4 Ocak 2010 Pazartesi

Haspirli Pilav

Alman Usulü Biralı Tavuğun yanına yaptığımız haspirli pilav tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Haspirli pilava, renginden dolayı ailecek “sarı pilav” diyoruz. Genellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında güzel oluyor. Renginin sarı olması nedeniyle, davet sofralarında da hoş oluyor. Haspir,pilava sarı bir renk veriyor.

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Bir tutam haspir
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz

Yapılışı:

1. Pirinci ayıklayıp, ıslatacağınız kaseye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesi ile 10-15 dakika ıslatın.

2. Islattığınız pirincin suyunu süzüp, unlu suyu gidinceye kadar tel süzgeçte yıkayın.

3. Bu arada haspiri, 1,5 su bardağı suya ilave ederek arasıra karıştırarak kaynatın.

4. Yağı, pilav yapacağınız tencereye alıp eritin.

5. Suyu süzülen pirincinizi ekleyin ve fazla olmamak şartıyla, pirinç tane tane oluncaya kadar kavurun.

6. Tuzu ve haspirli kaynar suyu ilave edin.

7. Tencerenin altını kısarak, pilavın suyu çekmesini sağlayın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac