Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



7 Haziran 2013 Cuma

Soruyorum

Başbakanımız protestolarla ilgili kendisine soru sorulmamasını istemiş. Sizce bir ülkeyi yöneten, Cumhurbaşkanından sonraki 2. adamın böyle bir lüksü var mıdır? Ya da kendi deyimiyle, bu ülkenin yarısını temsil eden, "tüm gücü elinde topladığına" inanan bir insanın en azından kendi seçmenine karşı bazı yükümlülükleri yok mudur? Açıklama yapmak ve sorulara cevap vermek de görevinin bir parçası değil midir?

Ben iktidar partisine oy vermemiş, her seçim öncesi "lanet olsun kime oy vereceğim" diye düşüne düşüne, alternatifler arasında içime en çok sinen ama yine de bir şekilde tamamen sinmeyen bir partiye oy veren seçmenim, bu ülkenin sıradan bir vatandaşıyım. Yasalara göre, seçtiğim parti iktidara gelmemiş olsa bile başbakan benim başbakanımdır, benim temsilcimdir. Her ne kadar o kabul etmese ben de gönülen istemesem bile, yasal gerçeklik budur. Bu gerçekliğe göre hareket etmek hepimizin anayasal görevidir.

Dolayısıyla o istemese de ben bu ülkenin vatandaşı olarak kendisine ve tüm bu olayları yadırgayıp eleştiren zihniyete ilk etapta şunları sormak istiyorum.....

1. Atatürk ve İnönü'ye neden "ayyaş" dediniz?

2. PKK ile neden masaya oturdunuz?

3. İçki içenlere neden "alkolik" dediniz?

4. Parkları, ormanları neden imara açmaya yeltendiniz?

5. İktidar olduğunuz günden bugüne "özelleştirme" adı altında en verimli şirketleri neden üç kuruşa sattınız?

6. Sizinle muhatap olmak isteyen vatandaşa neden "ananı da al git" dediniz?

7. Ülke yangın yerine dönmüşken, olaylar tırmanırken neden yurtdışına gittiniz? Sadece son olaylar değil, Reyhanlı'daki patlama sonrasında da taziye yerine ABD'ye gittiniz, Amerikan halkı ve hükümetiyle yapılacak görüşme, kendi vatandaşınıza yapacağınız başsağlığı ve moral ziyaretinden neden daha önemliydi?

8. Olaylar neden siz ABD'den döndükten sonra patlak verdi, "BOP" ile bağlantısı var mı?

9. Yaptığınız açıklamalarda uzlaştırıcı, yatıştırıcı ifadeler kullanmak yerine neden yangına körükle gidercesine, "ben istesem 1 milyon kişiyi toplarım", "evde zorla tuttuğum %50 var" dediniz? Bu sözleriniz ülkeyi iç savaşa sürükleyecek boyuta varsaydı, size oy vermiş % 50 vatandaşı nasıl koruyup kurtarmayı düşünüyordunuz? Ülkenizde iç savaş yaşanmasına zemin mi hazırlamak istiyorsunuz?

10. "Amaca giden her yol mübahtır" açıklamanız hafızalarımızdan henüz silinmedi. İktidara geldiğinizden bu yana hangi amaca hizmet ediyorsunuz? Ülkenin huzuru ve refahı mı, yoksa nedir?

11.....................


** Bu yazıyı dün hazırladığımda Başbakan henüz dönmemiş ve gecenin bir yarısı "halka" hitap etmemişti. Gerçi benim yapılacak açıklamadan hiçbir umudum yoktu. Çünkü egosu, kendisine güveni bu kadar yüksek olan bir kimsenin çıkıp özür dileyeceğini, ortalığı yatıştıracağını, geri adım atacağını, orta yol bulmak isteyeceğini hiç ama hiç sanmıyordum. Ne yazık ki haklı çıktım. Bugünden sonra yaşanacaklarda hepimiz önce vicdanımızı dinlemeli, sonra da anayasal yükümlülüklerimize riayet etmeliyiz. Bu gemiyi ya hep beraber karaya çıkaracağız ya da hep beraber sulara gömüleceğiz...

*** Daha önceki postlarımdan birinde Gezi fotoğraflarımı yayınlayacağımı söylemiştim. Ama gün be gün oralar o kadar değişti ki çektiğim fotoğraflar güncelliğini kaybetti. Eğer Gezi'den günü gününe, canlı canlı haber almak, oradaki "çapulcu ve ayyaşlar"ın ne yaptığını görmek isterseniz lütfen şu linkte tıklayın.  http://festigan.blogspot.com/   Birkaç ay evvel yemek tarifi ararken tesadüfen tanıştığım, gerek yemek blogunu gerekse kitap blogunu severek takip ettiğim, sanırım babama yakın yaştaki bir beyin blogu burası. Çektiği fotoğrafları ve anlatımı çok güzel.

Aydınlık günler dilerim !

2 yorum:

  1. Gördünüz değil mi Başbakan'ın son açıklamalarını. Halkından bu kadar nefret eden bir siyasetçi olur mu? Hala çapulcu diyor bu gençliğe, halkına. Gene önümüzdeki seçimi kazanırsa hile olduğu kesindir. Utanıyorum böyle biri tarafından yönetilmeye çalışıldığımız için.

    YanıtlaSil
  2. Hangi açıklaması daha vahim onu düşünüyorum maalesef. ,ülkesini gerçekten seven, kişişel çıkar ve hırslarını bir kenara bırakıp her birimize kucak açan bir lider lazım ama neredeeee???

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac