Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



24 Haziran 2013 Pazartesi

Piknik Park- Polonezköy

Geçtiğimiz 1 Mayıs, tatilden istifade ederek, Polonezköy'deki Piknik Park'a gittik. Defne erken uyandığı için kahvaltımızı evde etmiştiik, niyetmiz öğle yemeğini burada yemek ve bahçesinden faydalanmaktı.



Polonezköy'ün hemen içinde bulunan bu geniş mekanın içinde mangal alanı, hayvanların bulunduğu kafesler, çocuklar için çeşitli oyun alanları (içerisinde sandalların yüzdüğü dev havuz, scooter tarzı arabaların olduğu pist, top oynamak için meydan), ayrı bir bölümde havuz, içerisinde kuğuların yüzdüğü kocaman bir göl var. Ayrı bir parkurda orman yürüyüş kısmı var.



İsteyen kahvaltıya isteyen de bizim gibi öğle yemeğine ya da oturmaya gidebilir. Öğle yemeği mangal şeklinde. piknik masanıza oturuyorsunuz, malzemeleri oradan satın alıp, masanıza hazır getirilmiş korlar sayesinde rahatça mangalınızda yemeğinizi pişiriyorsunuz. Giriş ücretli, ancak ödediğiniz bu ücreti satın aldığınız ürünlerden düşüyorlar. Dışarıdan yiyecek içecek sokulması kesinlikle yasak. 

  (haydutların yolunu kestiği minik Defne)

Hayvanları beslemek de doğal olarak yasak, isteyen çocuklar Midilli'lere binebiliyor. Kuğulu gölün kıyısında keyif yapmak çok güzel.


Defne ve baba, Midilli seviyor....

Piknik Park'ta kahvaltı etmeyecekseniz, belli bir saatten önce içeri almıyorlar (sanırım 11 ya da 11:30'du) Dolayısıyla gitmeden önce giriş saatlerini ve ücreti teyit etmekte yarar var. İçerisi çok geniş bir alan olduğundan kalabalığı kaldırıyor. Genelde çocuklu ailelerin tercih ettiği bir yer.



Çocuklar açısından da çok eğlenceli. Hep kitaplarda okudukları, gördükleri hayvanlarla tanışıyorlar, açık havada oynuyorlar, arkadaş ediniyorlar vs.

Defne burayı o kadar çok sevdi ki, uzunca bir süre çektiğimiz fotoğraflara bakıp durdu. Gece uykusundan önce de "anne pikinik parkı annat" diye bana hayvanları tek tek anlattırdı. Hala da en sevdiği hikaye, Piknik Park'taki bebek maymun.

İmkanı olanlara gitmelerini şiddetle tavsiye ederim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac