Neredeyse bir haftadır yazmıyorum, oysa aklımda yazmak için kurduğum ne çok konu, bilgisayarımda yüklenmeyi bekleyen ne çok fotoğraf var. Zamansızlık değil, önceliği bloguma vermemem, hepsi bu.
Defne için aldığımız (ve evet onun yemediği) kuru kayısılar biraz uzun bir müddet buzdolabında kalınca bayağı sertleşmişti, halbuki ben buzdolabı yönetimi konusunda kendimle hep övünürdüm. Neyse... çok pratik ve lezzetli "kaymaklı kayısı tatlısı"nı yapmaya karar verdim. Kayısılar suda haşlanırken, geçen kış bol bol içtiğim kayısı suları geldi aklıma.
Kuru kayısı suyunu ve tanelerini; bağırsakları çalıştırması ve süt yapması itibariyle yeni doğum yapmış annelere tavsiye ederim. Kayısıları pişirirken şeker miktarını çok tutmazsanız hem kayısının kendine özgü tadını örtmemiş hem de kilo almamış olursunuz.
Malzemeler:
- 10 / 12 adet kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Kayısıların üzerini örtecek miktarda içme suyu
- Kaymak
Yapılışı:
1. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kayısıları tencereye koyun. Üzerine şekeri serpin ve su ilave ederek, dağılmamalarına dikkat ederek, kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
2. Pişen kayısıları enlemesine cep şeklinde kesin. Kesiklerin içerisine kaymak doldurun. Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
** Çıkan kayısı suyunu da içmeyi unutmayın :)
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder