Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



19 Şubat 2012 Pazar

Aileme Armağan-Anılarım

Defne doğduğundan bu yana, çocuk bakımı ve gelişimi dışında kitap okumaya zaman ayırmadım, ta ki Fethiye Teyze'nin kitabı elime geçene kadar.

Fethiye Teyze (aslında ona büyükanne demeliyim), babaannemin kardeşi yani babamın teyzesi. Yazdığı ve imzalayarak bana da hediye ettiği bu kitap, sadece anılarını değil, doğduğu kent Şanlıurfa'daki yaşantıyı, düzeni, yöresel yemekleri, turistik yerleri de anlatan bir nevi tarih kitabı niteliğinde. Kullandığı dil yalın ve anlatımı sürükleyici. Bence en etkileyici özelliği, iyimserlikle dolu olması, insana yaşama azmi vermesi. Yaşadığı onca yıldan, aile ve arkadaşlarından hep sevgiyle, iyilikle, tatlı bir dille bahsetmiş. Hele çizdiği iki büyük soyağacı. Bana, baba tarafımın nereden geldiği (ve nereye gittiği) konusunda rehber niteliğinde. Üstelik kitabında, benden, eşimden ve minik kızımdan da bahsetmiş.

Aile büyükleri ne kadar anlatsa da, söz uçup gidiyor ama yazı kalıyor işte. Keşke anne tarafımla ilgili de elimde böylesine bir kaynak olsa(ydı). Kim bilir, belki bir gün cesaret eder, hayattaki aile büyüklerime danışarak ben yazarım birşeyler...

İlgilenenler için Fethiye Teyze'nin kitabı Ankara'daki Sage Yayıncılık'tan (0312 341 00 02) istetilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac