Sevimsiz isimli, lezzetli bir salata kısır. Belki "bulgur salatası" desek daha yerinde olur ne dersiniz?
Defne'nin doğum günü de dahil, çaya gelen her misafire yaptığım, severek, bıkmadan yediğim kısırın tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 7/ 8 dal taze soğan
- Yarım demetten biraz az maydanoz
- Limon suyu
- Kuru nane, kırmızı pul biber, tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı:
1. Bulguru, servis yapacağınız düz ve derince bir kaseye alıp üzerine, sıcak suda ezdiğiniz salçayı gezdirin. Mutfak havlusu ile üzerini örtüp bulgurun suyu çekmesini sağlayın.
2. Bu sırada, yeşillikleri ince ince doğrayıp limon suyunu hazırlayın.
3. Bulgur suyunu çekip soğuduğunda, doğradığınız yeşillikleri, limon suyunu, baharatları ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.
4. En son tuzunu ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder