Makarnanın her türlüsü çok güzel ama fırında olunca bence tadı bambaşka. Küçüklüğümden beri severek yediğim fırın makarnanın tarifini paylaşmak istiyorum. Afiyetle yiyin, yedirin...
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 2.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar peynir
- Tuz, karabiber
- İsterseniz arasına koymak için rendelenmiş tuzsuz beyaz peynir&maydanoz karışımı
Yapılışı:
Makarnayı pişirip suyunu süzün. Bu arada, tereyağını eritip unu kavurun. süt ve tuzu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Fırını 200 dereceye ısıtın.
Fırın makarnayı pişireceğiniz borcamı yağlayın. Beşamelin bir kısmını borcama yayın. Süzülmüş makarnanın yarısını yayın, üzerini düzeltin. İlave edecekseniz beyaz peynir&maydanozu serpiştirin. Üzerine çok az beşamel sos dökün.
Makarnın kalan kısmını dökün. Üzerini beşamel sosla kaplayın. Kaşar peynir rendesini de ilave ettikten sonra üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder