Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



25 Ağustos 2011 Perşembe

Annemin Sağlıklı ve Pratik Patates Kızartması


Patates kızartması sağlıklı olur mu? Olur ! Rahmetli annem, ara sıra bize sürpriz yapıp değişik yemekler yapardı. Vişneli ekmek tatlısı, fırında otlu et, nane likörlü elma hemen sayabileceklerimin arasında…Hem göze hem damağa hitap eden bu yemekleri bayılarak yerdik. Bu sene yazlıkta, uzun bir aradan sonra ilk kez annemin usulü patates kızartması yaptım, çok güzel oldu ve övgüler aldı. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.


Yapılışı:

1. Arzu ettiğiniz miktarda patatesi kabukları ile birlikte haşlayın.

2. Patatesler iyice yumuşadıklarında kabuklarını soyarak irice doğrayın.

3. Doğradığınız patatesleri, altın sarısı olana kadar az yağda kızartıp, tuzlayın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac