Şanlı Urfa'nın yöresel yemekleri arasında sayabileceğim bostana, sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak.
Tarif ve Malzemeler:
1. Bol miktarda olgun, kırmızı domateslerin kabuğunu alarak, çok ince doğrayın. Üzerine tuz ve çok az toz şeker ilâve edip elle mıncıklayarak sulandırın. Bu işlem için mikser veya blender kullanmayın.
2. Kırmızı biber, yeşil biber, kuru soğan, yeşil soğan (inceleri), nane, maydanoz, semizotu (pirpirim) ve salatalığı (çendelköy) ince doğrayarak domatese ilave edin.
3. Nar zamanı ekşi nar suyu, nar yoksa nar pekmezi (nar ekşisi) ilâve edin.
4. Buzdolabına koyarak soğutun.
Not: Bostana, sulu kıvamda bir salatadır. Soğuk olarak ve kaşıkla yenir. Küçük kaselerde servis yapılır.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder