Yavru vatan Kuzey Kıbrıs’ın tavuklu makarnaya verdiği isim Makarna Bulli. Bunu çok sevdiğim KKTC’li üniversite arkadaşlarımdan öğrenmiştim. Orijinal tarifi nasıl bilemiyorum ama doğaçlama yaptığımı beğenerek yedik. Denerseniz yorumlarınızı beklerim…
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 1 kase küp küp doğranmış tavuk eti
- 2 domates
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 1 kuru soğan
- 1 ya da 2 diş sarımsak
- 2 ya da 3 patlıcan
- Parmesan ya da gravyer peynir
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Doğranmış tavuk etini, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte tencereye alarak, az yağda rengi dönene kadar kavurun.
2. İnce doğradığınız domatesleri, orta irilikte doğradığınız patlıcanı ve verev doğradığınız kırmızı biberi ilave ederek, ara sıra karıştırmak suretiyle kapağı kapalı olarak pişirin.
3. Domates suyunu çekmesine rağmen sosunuz pişmediyse, makarnanın haşlama suyundan ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
4. Diğer yanda makarnayı her zamanki gibi pişirin.
5. Servis tabağına önce makarnayı, ardından tavuklu sosu koyun. Üzerine küp doğradığınız ya da rendelediğiniz peyniri serperek servis yapın.
Afiyet olsun !
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder