Hem kış hem de yazın yenebilecek, davet sofralarına da çıkarılabilecek güzel bir et yemeği. Yanında şehriyeli pilavla harika bir ikili oluyor.
Malzemeler:
- 1,5 kilo yağsız dana kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 3-4 adet sarımsak (ince doğranmış)
- 2-3 domates (kabukları soyularak rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 kavanoz mantar (suyu süzülerek doğranmış)
- Tuz, karabiber, isteğe göre kekik
- Pişirmek için su
- Sıvı yağ
Yapılışı:
1. Eti süzgece koyup yıkayın ve suyunun tamamen süzülmesini bekleyin.
2. Eti tencereye alıp, suyunu salıncaya kadar orta ateşte, suyunu bıraktıktan sonra kısık ateşte, arasıra karıştırarak, suyunu çekmesini sağlayın.
3. Et, bıraktığı suyu çekince, dilediğiniz miktarda sıvıyağ ilave edin. Biraz kavurup, soğan ve sarımsağı ekleyin.
4. Soğan kavrulunca salçayı ekleyip kokusu gidene kadar karıştırın. Ardından rendelediğiniz domatesi ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra eğer et pişmediyse ya da yemeğin biraz sulu olmasını isterseniz bir miktar sıcak su ve mantarları ilave edin.
5. En son yemeğin tuzunu, karabiberini ve isterseniz kekiği ayarlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder