Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



18 Kasım 2010 Perşembe

Lido di Jesolo

Venedik’i görmek, ekonomik bir yerde konaklamak ve upuzun kumsalında denize girmek istiyorsanız tam size göre bir yer burası !


Trafiğe kapalı caddesinde, alışveriş yapabileceğiniz dükkanları, pizza ve çeşit çeşit makarna yiyebileceğiniz restoranları ile her bütçeye hitap eden yazlık bir kasaba Lido di Jesolo.

Venedik gezimiz sonrasında buradaki otellerden birinde bir gece kalmıştık. Gün içerisinde gezimiz olduğundan, denize girmeye fırsat bulamamıştık, ama yine de sahile inmiş ve fotoğraf çekmiştik. Uçsuz bucaksız kumsalı, sakinliği, sessizliği, bir de sabah kahvaltımızı paylaşmak isteyen arsız ve sevimli serçeler bizi mest etmişti.

Venedik dönüşü otele geldiğimizde, biraz dinlenip yemek yemek ve gezmek için bahsettiğim o caddeye çıktık. Henüz ilkbahar akşamı olmasına rağmen hava bayağı sıcaktı. Yazlıkçılar henüz gelmemiş olsa da, dükkanlar açık, restoranlar hizmet vermeye başlamıştı.

Önce bir pizzacıda yemek yedik. (Patlıcanlı pizzası gerçekten çok güzeldi.) Sonrasında da dondurmalarımızı alıp, otelin yolunu tuttuk.

Tam o sırada, köşebaşında bir kısım gençlerin şarkı söyleyip gitar çaldıklarına şahit olduk. Aralarında dans edenler de vardı. Durup bir süre dinlemekten kendimizi alamadık. Hatta otele dönmeyi istemedik bile, ama o kadar yorgunduk ki …..

Yaz akşamlarından kalma, sakin ve romantik bir gece geçirdiğimiz Lido di Jesolo’yu, uçsuz bucaksız kumsalını, pizzacıdaki Hindu garsonun nezaketini, kahvaltı masamızda bizi başbaşa bırakmayan yaramaz serçeleri unutamayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac