Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



10 Kasım 2010 Çarşamba

Doğum İçin Hastane Seçimi

Doğum yapılacak hastanenin seçimi, bebek ve anne için çok önemli. Odaların genişliği ve konforundan ziyade, hastanede “yeni doğan yoğun bakım ünitesi”nin olması ve hastanenin “bebek dostu” ünvanının bulunması tavsiye ediliyor.


Özellikle, yeni doğan yoğun bakım ünitesinin varlığı, doğumda oluşabilecek komplikasyonlar göz önüne alındığında, bebeğin hayatını kurtarabilecek bir merkez.

“Bebek dostu” hastane ise, anne sütünün değerinin bilindiği, gerek annenin gerekse bebeğin, emzirmeye/emmeye teşvik edildiği, bu yönde hastane personelinin seferber olarak, çok zorunlu haller dışında bebeğin mutlaka anne sütüyle beslendiği, başka gıdalar verilmediği hastane olarak tanımlanıyor. Bu tür hastanelerde bebek, doğumdan hemen sonra (tabii tam anestezi altındaki sezeryan dışında), ilk bakım ve temizliği yapıldıktan sonra annenin kucağına veriliyor ve emmesi sağlanıyor.

Ayrıca, hastanede geçirilen süre boyunca bebeğin, annenin odasında kalması sağlanıyor. Böylece hem anne-baba hem bebek, birbirlerine alışıyor, anne ve baba uzman hemşirelerin gözetim ve desteği ile ilk acemiliklerini atlatıyorlar. Bu süre içinde bebeğin kilo artışı da kontrol altında tutularak, anne sütünün yeterli olup olmadığı değerlendiriliyor. Başta anne, anne sütünün değeri hakkında bilgilendiriliyor ve bebeğini emzirmeye teşvik ediliyor.

** Amerikan Hastanesi doğum öncesi eğitim programından edindiğim bilgilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac