Ispanak sufle, bence en lezzetli ıspanak yemeklerinden biri. İçerisindeki yumurta, beşamel sos ve kaşar peyniri ile çok besleyici. Özellikle klasik ıspanak yemeği dışında lezzetler arayanlara denemelerini tavsiye ederim.
Ispanak sufle; ızgara et ve tavuğun yanına güzel olduğu gibi, bence çay sofralarına da yakışıyor.
Püf noktası; beşamel sosunun normal ölçülerden biraz daha katı kıvamda hazırlanması ve ıspanağın, suyunu iyice çekene kadar kavrulması. Eğer bunları yaparsanız suflenizi börek gibi keserek servis edebilirsiniz, yoksa sıvı bir hal alıp tabakta dağılabilir.
Malzemeler:
- ½ kilo ıspanak
- 1 yumurta
- ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Sıvıyağ, tuz, karabiber
Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı silme un, ¾ su bardağı süt
* Malzemeler, iki ya da üç kişilik olup, iki katına çıkarılarak kalabalık sofralar için hazırlanabilir.
Yapılışı:
1. Ispanağı yıkayıp ince doğrayın. Teflon tavanıza biraz sıvı yağ ilave ederek, ıspanak suyunu çekene kadar, ağzı açık vaziyette ve ara sıra karıştırarak sote edin.
2. Bu sırada beşamel sosunuzu hazırlayın. Unu, kokusu gidene kadar yağda kavurup, unun pütürlenmemesine dikkat ederek, devamlı karıştırarak sütü ilave edin. En son tuz ekleyin.
3. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın.
4. Kavurduğunuz ve bir kenarda soğuttuğunuz ıspanağa tuz ve karabiber ekleyin. Yumurtanın sarısını iyice çırparak ıspanakla karıştırın. Beşamel sosu da ilave edip güzelce harmanlayın.
5. Yağladığınız fırın kabınıza ıspanağı koyun. Üzerine iyice çırptığınız yumurta beyazını döküp, ıspanağın içine işleyene kadar çatal yardımıyla hafifçe karıştırın.
6. En üste kaşar peyniri serperek, önceden ısıtılmış fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun !
Not: İsteyenler beşamel sosa ya da kavurdukları ıspanağa, doğranmış bir diş sarımsak da ekleyebilir.
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder