Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



26 Haziran 2014 Perşembe

İlk Türk Kadın Avukat Lokantaya Gidince

Facebook'ta, eski bir arkadaşım paylaşmış bu haberi. Kaybolsun, unutulsun istemedim. En çok da bir gün Defne okusun diye saklamak istiyorum.

Atatürk hakkında bildiğim şeyler, bilmediklerimden az eminim. Okudukça, araştırdıkça farklı yönlerini görüyorum. "Beni görmek demek fikirlerimi öğrenmek demektir" demişti, ne kadar doğru bu söylediği. Onunla ilgili en hoşuma giden şeylerden biri, kadına verdiği değer. Henüz Avrupa'da seçme/seçilme hakkı yokken bunu biz Türk kadınına tanımış olması, Medeni Kanun'la kadını erkekle eşit haklara sahip etmesi, kadınların erkeklerle omuz omuza mücadele ettiği bir dünya hayal etmiş ve bu hayalini gerçekleştirmek için çalışmış olması. Kim "diktatör" derse sadece bu gösterilebilir, hangi diktatör seçmen kitlesinin artmasını ister ya da vatandaşlarına fazladan hak tanır?

Bir varmış bir yokmuş, 90 sene evvel Türkiye'nin ilk kadın avukatı bir lokantaya gitmiş. Peki neler olmuş? Okumak isteyenler, buraya buyursun.  


2 yorum:

  1. Niye bir Mustafa Kemal daha çıkamıyor şu nüfusu milyonlar olan ülkede. Oğlumun dediği gibi çıksın ortaya hatta bir de yeni din yaratsın o dinin yobazı olayım diyor. Ben de olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmasın bir Mustafa Kemal daha, kıymetini bilen yok çünkü... Bu sefer devrilerek değil evrilerek olacak bazı şeyler ama biz o evrime maalesef çok çok uzağız :( Yakında, okuduğum bir kitabı paylaşacağım çok ama çok ibretlik gerçek bir hikaye.... Ders alana tabii.... Sevgiler,

      Sil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac