Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



22 Nisan 2014 Salı

Mevsimlerden Bahar

Mevsimlerden bahar, hele bugün hava sıcak mı sıcak, çiçekler mis gibi kokuyor, kuşlar cıvıldıyor, etraf yemyeşil..... Yarın 23 Nisan, neşe doluyor insan, en güzel bayram bu bayram !.... Bu sevinçte, geçen haftayı hasta geçiren Defne'nin iyileşmesinin de etkisi var tabii.

Defne, ilk 23 Nisan'ında 4 aylıktı, evdeydik, eşim kırtasiyeden Türk bayrağı almıştı ona, ben marşı söylemiştim, Defne'yse bayrağı sallamıştı, videomuz bile var.....

İkinci 23 Nisan'ında, salı pazarına gitmiştik cümbür cemaat. Benim çiçek seven kızım, pazardan kendisine Afrika menekşesi istemiş, rengini de kendi seçmişti, mor! Evden çok uzaklaşamamıştık, Defne hanım tuvalet eğitimindeydi çünkü.

Bu seneyse, Defne 23 Nisan marşını kendi başına söylüyor, zıpzıp zıplayarak, Atatürk'ün bizi düşmanlardan kurtardığını anlatıp, kalbimizde yaşadığını söylüyor, "kalbimiz karanlık mı?" diye soruyor bana. "Hayır" diyorum, "Kalbimiz bir çiçek bahçesi gibi kızım. Rengarenk çiçeklerle dolu, kuşlar cıvıl cıvıl, kalbimizde yaşattığımız herkes çok mutlu orada".....

İkimiz de çiçekleri, doğayı, hayvanları, yeşili çok ama çok seviyoruz. Bugün artık kaybolmaya yüz tutmuş alışkanlıklar sanırım.

Yarın kutlanması gereken bayramı öne almış Defne'nin yuvası, bugün kutlama vardı. Pek hoşuma gitmedi aslında böyle yapmaları, ben günüde kutlanan, "sap gibi ayakta dikilinen", "zorla" marş/andımız okutulan bayramları seviyorum ve arıyorum aslında, bu anlamda biraz militaristliğim tutar, ha zararlı mıdır, bence değildir, Almanlar'ın Avrupa'nın göbeğine "Deutschland, über alles" (Almanya, hepsinden üstün) diye halen haykırdıklarını düşünürsek.... Neyse konuyu dağıtmadan, yuva girişini süslemişler, balonlar, çocukların 23 Nisan temalı boyamalarını asmışlar.

Defne'nin boyaması çarptı gözüme, çok hoşuma gitti, gurur duydum....

Boyadıkları t-shirtlerini de giydirmişler, bizimki şekilleri boyamış, çok da güzel olmuş. Neden evde de yapmadık ki böyle bir faaliyet? Hatta babalar gününe yetiştirsek bir tane, babaya giydirsek zorla, nasıl olur?


Bir de selfie'miz var ki evlere şenlik, yanak yanağadan öte yüzyüze yapışık...


Mevsimlerden bahar...sadece bu bile insanı mutlu etmeye yetiyor !

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun !

8 yorum:

  1. Ayy ne tatlısınız öyle anne-kız maşallah :)

    Defne'nin, tüm çocukların ve dahi bizlerin de Bayramı kutlu olsun. Çok çok eğlensinler, keyifle kutlasınlar.

    Yılın bu zamanlarını ben de çok seviyorum, her bahar taze bir başlangıç. Bu güzel mevsimi sağlıkla keyifle huzurla geçirelim inşallah.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Sessizce. Nice bayramları, dönen mevsimleri hep beraber, coşkuyla, keyifle kutlamak ve geçirmek dileğiyle...

      Sevgiler,

      Sil
  2. Ben yerim onu.. 41 kere maşallah.. Ama annelik işte. Öyle bir anlatıyorsun ki çocuğu sanmıştım bir deri bir kemik. Yüzünden sağlık akıyor Defne'nin.. Bir daha maşallah diyeyim. Dilimi de ısırdım tamamdır sanırım. Çok tatlısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın Sütlü Kahve :) Yalnız yanaklara kanma, yüz dombilidir ama vücut ııııhhhh. Teşekkürler yorumuna, amin !

      Sil
  3. Ben sizi böyle gördüğüme daha doğrusu gördüğüme çokkk sevindim desem, özlemişim, ne tatlısınız sabah kahvemi içerken aklıma düştünüz birden, yazamıyordum bloğuma uzun zamandır, yorumların her biri bana mutluluk gizliden gizliye yerleşmiş beynime merak ettim eski bir dost gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalancım selam, sonunda bunu da yaptım değil mi? :) ben de kızınla senin fotoğraflarınıza bakmaktan mutluluk duyuyorum, keşke daha sık yazabilsen. Güzel yorumuna teşekkür ederim, iyi pazarlar !

      Sil
  4. Aynen yeni işler yapıyorum kendimce onlara boğuldum gittim ama çok huzur doluyorum yaparken, çok tatlısınız, siz ne güzelmişsiniz öyle, öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, senin güzel görüşün... Hadi daha fazla bekletme de yaz bir post, neler yapıyorsun merak ettim, yararlanmak isterim yeni fikirlerden :)

      Sil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac