Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



28 Aralık 2013 Cumartesi

İlk Üç Yaş İçin Hangi Oyuncak

Oyuncak konusu ailenin bütçesine, tercihine ve çocuğun eğilimlerine göre değişebiliyor. Bu yüzden bize uyan, Defne'nin keyifle oynadığı, ilgilendiği oyuncaklar aynı yaşlardan bir başka çocuk için vasat olabilir. Dolayısıyla yazımı, kesin ifadelerle değil, tavsiye olarak okuyup yorumlamanızı ve oyuncak seçimini çocuğunuzu gözlemleyerek yapmanızı rica ediyorum.

* İlk aylarda her ne kadar "anlamaz" deseler de Defne çıngırağa bayılıyordu. Minicik elleriyle kolay kavrayabileceği, içindeki zilleri şıngır şıngır eden bir çıngırağı vardı. Kah bizim elimizde kah onun elinde. Bir de havlama sesi çıkaran bir köpek kuklası. Aslında o yaşa uygun bir oyuncak değildi ama gazlı bir bebek olduğundan dikkatini dağıtmak için, sesini fazla çıkartmamak suretiyle oynatıyorduk.

** Renkli kaplar; bu kadar basit ve ucuz bir oyuncak anca böyle makbule geçer dedirtti. Kaplar üstüste dizildi, içiçe geçti, renklerine/ büyüklüklerine göre kümelendi. Kuma götürüldü, içine su dolduruldu, velhasıl hala Defne'nin baştacı oyuncaklarından biri.

*** Üç tekerlekli gidon; Joker'den binbir macerayla aldığımız, Defne'nin kırmızı böceği. Evimizde hala popüler. Kolay katlandığı ve yer tutmadığı için bizimle düzayak her yere geliyor.

**** Yap-Boz; büyük parçalı, 25-30 parçayı geçmeyen setler. Orchard Toys markasınınkiler biraz pahalı olmakla beraber "eğitici" özelliğe de sahip olduğundan tercih ettim.

***** İlk arabam; gidon gibi de kullanılabilecek, market arabası gibi ittirerek de götürülebilen bir oyuncak. Defne yürümeye, onun sayesinde alıştı diyebilirim.

****** Balık tutma oyunu; Tchibo'nun bana küçüklüğümdeki benzer bir oyuncağımı hatırlattığı için 1 sene kadar önce aldığım ve Defne'yle hala severek oynadığımız bir oyuncak.

****** Oyun hamuru; bildiğiniz rengarenk oyun hamurları. İster yaratıcılığı için öylece verin eline isterseniz biraz motivasyon ve "oyun kurma" amacıyla oyuncakçılarda satılan oyun hamuru aktivite merkezlerinden alın.

2 yorum:

  1. Yeni keşfettim burayı!

    Yaşam notlarım... :)

    Kafa Dergi ve Ters Düz'e bekliyorum ben de, sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
  2. Selam Mert, ben de sana uğrayacağım, yalnız yanlış anlama ama tüm postlarımın altına neden aynı yorumu bırskıyorsun :)

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac