Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



11 Aralık 2013 Çarşamba

Kardan Adam Yapalım mı?

Madem "yuva" hayatı başladı, madem öğle uykuları rafa kalktı, madem hava buz gibi, eve tıkılıyız o zaman evimizde keyifli zaman geçirmeye çalışırız. Bundan böyle başlıklar, çocukla evde yapılabilecek basit el işleri de içerecek. Ufkumuz sonsuza kadar genişleyecek, yaratıcı olmak ve üretmek zamanı.

Öncelikle, Defne sanatsal faaliyet yapabilir duruma geldiğinden bu yana, elime geçen temiz ve düzgün durumdaki bazı malzemeleri (karton, renkli/desenli kağıt, kurdele gibi) saklıyorum, market- mağaza broşürlerine, eski dergilere farklı gözlerle bakıyorum. Gerekirse taklit yeteneğimi de kullanıyorum.

Bence 2,5 yaşına gelmiş bir çocuğun evinde; ucu yuvarlak makas, pritt, renkli el işi kağıtları (10'lu paketler halinde satılıyor), renkli karton kağıtlar mutlaka olmalı. Gerisi hakikaten yeteneğinize, hayal gücünüze kalmış.

Aslında daha basitlerle başladık evdeki sanatsal faaliyetlerimize. Elimdeki bloknotlardan temiz kağıtlar kopardım. Diğer yandan elimdeki eski dergi ve broşürlerden Defne'nin hoşuna gidebilecek resimleri (hayvanlar, yiyecekler, taşıtlar vb) kestim, yapıştırmak için Pritt'i çıkardım. Masaya serdiğimiz çalışma kağıdının üzerine hepsini yerleştirdim. Defne herbir kağıda istediği resimleri Pritt'le yapıştırdı. Kağıtlar dolduğunda, arka yüze Defne'nin her iki elini çizdik, tarih de atıp sevdiklerimize hediye ettik.


Gelelim kardan adama. Defne'nin yuvada yaptığı gayet profesyonel bir havası olan kardan adamdan esinlenerek, evdeki stok malzemelerimizden kendi kardan adamımızı yaptık. Gayet amatörce yaptığımız, el emeği göz nuru bu çalışmamız arşive geçsin.

İki beyaz kartonu bir küçük bir de büyük yuvarlak olarak kestik. Baş ve gövde olarak birbirine zımbaladık. Siyah kartondan gözler, turuncu el işi kağıdından burun kestik, evdeki fiyongu baz alarak renkli kartondan fiyonk kestik. Defne bunları yine Pritt'le yapıştırdı. Yıllar evvel aldığım dolap bekleyen çiçekli boncukları da düğme niyetine yine Pritt'le yapıştırdı. Başına da siyah kartondan şapka kesip, zımbaladık. Ve işte kardan adamımız hazır......  İsterseniz kardan adamınızı, şapkasını delgeçle çift delik delip, bu deliklere kurdele takmak suretiyle sanat sahibinin oda kapısına ya da sokak kapınıza asabilirsiniz.

İçimizi ısıtan güzelliklerin asla yok olmaması dileğiyle. #direnkardanadam!!!!!  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac