Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



2 Haziran 2011 Perşembe

Tarhunlu, Nohutlu Yoğurt Çorbası

Kayınvalidemin yaptığı kimi çorbalarda kullandığı tarhun, Konya mutfağında rastlanan baharatlardan biri. Kadıköy çarşısındaki aktarlarda rahatça bulabilirsiniz. Saklanması için de buzdolabı daha uygun, çünkü bozulmaya çok elverişli bir baharatmış.


Malzemeler: 1 kase yoğurt, 1 kahve fincanı pirinç, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un, su, tuz, arzu ettiğiniz miktarda tarhun, tereyağ ya da sıvıyağ.

Yapılışı:

1. Pirinci, ayıklayıp yıkadıktan sonra çorba yapacağınız tencereye alıp üzerine 3 su bardağı kadar su ilave ederek, pirinçler yarı pişmiş hale gelene kadar arasıra karıştırarak pişirin.

2. Diğer yanda, yoğurt, yumurta ve unu iyice özleşene kadar karıştırın.

3. Bu harca, kaynamakta olan çorbadan azar azar su ilave ederek devamlı karıştırın. Harç ılınınca, yavaşça çorbaya ilave edin. Nohutu ekleyin.

4. Çorbanın kaynamasına izin vermeden devamlı karıştırarak pirinçlerin pişmesini sağlayın.

5. Diğer yanda, kullanacağınız kadar tarhunu bir miktar tereyağ ya da sıvıyağda kavurup, çorbaya ekleyin. Çorba ılındıktan sonra tuzunu ayarlayın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac