Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



22 Eylül 2010 Çarşamba

Domates Dolması

Çok yaygın yapılmamakla birlikte, bence yazın çok güzel olan dolma çeşitlerinden biri. Rahmetli annemin sık sık domates dolması yaptığını ve içerisine nane koyduğunu hatırlıyorum. Daha önce denemediyseniz ve benim gibi, hazırladığınız dolma içleri hep fazla geliyorsa farklı bir lezzet için yapmanızı öneririm.


Malzemeler:
-Buradaki linke göre dolma içini hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz dereotu yerine, nane kullanabilirsiniz.
- Dolma içine göre yeter miktarda domates (baş kısmı kapak şeklinde açılarak, çekirdekli iç kısmı çıkarılmalı)

Yapılışı:

1. Hazırladığınız dolma içini, bir parmak boşluk kalacak şekilde domateslere doldurun ve kapakları örtün. Dolma tencerenize dizin.

2. Domateslerin içerisinden çıkan çekirdekli kısımları küçük küçük doğrayarak, tencereye ilave edin.

3. Salçayı, domateslerin yarısına kadar gelecek sıcak suda ezip, tenceredeki dolmaların üzerine dökün. Önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac