Mercimek çorbası, en sevdiğim çorbalardan biridir. Gayet iştahsız geçen küçüklüğümde, aile büyüklerimin soframızdan eksik etmediği ve o zamanlar bayılarak yediğim ender yemeklerden biri olan bu lezzetli çorbayı şu şekilde yapıyorum:
Malzemeler:- ¾ su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış)
- 1 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 patates (soyularak küp halinde doğranmış)
- ½ yemek kaşığı silme un
- 3-3,5 su bardağı sıcak su.
- Sıvıyağ
-Tuz
Yapılışı: 1. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı, bir miktar sıvıyağda sararıncaya kadar kavurun.
2. Unu, serperek ilave edip, bir iki kez karıştırın.
3. Yıkadığınız kırmızı mercimeği ve soyarak küpler halinde kestiğiniz patatesi ilave edin.
4. Sıcak suyu ekleyerek, kırmızı mercimek ezilene ve patatesler pişene kadar orta hararetteki ocakta pişirin.
5. Çorbanıza tuz ilave ederek, el blenderından ya da mutfak robotundan geçirin.
6. Çorbanızın koyuluğunu/kıvamını zevkinize göre, sıcak su ilavesiyle ayarlayın.
Pişirme Önerisi:Özellikle soğuk kış günlerinde, daha vitaminli bir çorba için soğanla birlikte bir diş sarımsak ekleyebileceğiniz gibi, kullanacağınız suya önceden hazırlamış olduğunuz bir miktar et suyu katabilirsiniz.
Servis Önerisi:Bu çorba; limon suyu, kuru nane ve kırmızı pul biber ile servis edilebileceği gibi, fotoğraftaki şekilde kızarmış ekmek parçaları (kruton) ile de sunulabilir.
Afiyet olsun !
Deniyoruz su an sonucu solerim
YanıtlaSilcanım selam :) size geldiğimizde pişirmiştiniz ya çok güzeldi... bu çorbaya istersen unu biraz azaltarak pirinç de koyabilirsin o da güzel bir tat ve kıvam veriyor...
YanıtlaSilsonuç nasıl ? :)