Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



18 Kasım 2009 Çarşamba

Ispanak


En sevdiğim kış sebzesidir. Yıkamasındaki zorluk dışında, pişirmesi çok kolaydır.

Bizim evde ıspanağın çorbası, yemeği (borani şeklinde) ve böreği yapılır. Bazen kahvaltıda ıspanaklı yumurta pişirdiğimiz de olur. Bu değerli kış sebzesinin, salatalara da konulduğunu ve çiğ halini de lezzetli bulduğumu hatırlıyorum. Bir de içinde ıspanak olan yeşil bir kek pişirdiğimi...

Ispanak Borani:


İçindeki bulgur nedeniyle iki çeşit yemeğin yerini tuttuğundan Ispanak Borani, gayet doyurucu, besleyici ve pratik bir yemek. Denemek isteyenler için…

Malzemeler:

Ispanak için;

- Yarım kilo ıspanak (yıkanmış, ince doğranmış)
- Bir kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- Bir yemek kaşığı domates salçası*
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 adet küp şeker
- Sıvıyağ
-Tuz

Yoğurt Sosu için;

- Bir kase yoğurt
- İki diş sarımsak

Yapılışı:

1. Yemeklik doğranmış kuru soğanı, bir miktar yağda kavurun.
2. Soğan sarardığında, salçayı ilave ederek, salçanın kokusu gidene kadar biraz karıştırın.
3. Yıkayıp ince doğradığınız ıspanağı ilave ederek, ıspanak sönünceye kadar kısık ateşte pişirin.
4. Sıcak suyu, küp şekeri, tuzu ve ince bulguru ilave edip, bulgur şişene kadar pişirin.
5. Bu arada, ezdiğiniz sarımsağı, yoğurt ile iyice karıştırın.

Tabağa aldığınız ıspanağı, yoğurt sosu ile servis yapın.

Afiyet olsun !

*Salça, yarı yarıya domates ve kırmızı biber salçası olabilir.

2 yorum:

  1. ne kadar hoş bir görüntüsü olmuş ıspanağın öyle, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ıspanağı çok sevmememe rağmen bu şekilde ve börek içinde gayet güzel yiyebiliyorum

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac