Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



21 Kasım 2009 Cumartesi

Haftasonu kahvaltısı klasiklerinden “Yumurtalı Ekmek”



Haftasonunun en sevdiğim yanı, dilediğim saatte uyanıp, demlenmiş çay eşliğinde keyifli bir kahvaltı etmek. Eğer o haftasonu hızlıca evden çıkmamız gerekiyorsa ya da kahvaltı sofrasında biraz kalabalıksak, mutlaka Yumurtalı Ekmek yapıyoruz.

Yağda kızardığı için sağlıklı olmasa da, lezzeti ve pratikliği açısından vazgeçemediğimiz bu kahvaltılığa domates, salatalık ve sivri biber gibi taze ürünlerin yakıştığını düşünüyorum.

Malzemeler:
(iki kişilik)

- İki ya da üç yumurta
- Aldığı kadar dilimlenmiş ekmek
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz

Yapılışı:

1. Yumurta ve tuzu, tabanı geniş bir kasede çırpın.
2. Kalın olmayacak şekilde dilimlediğiniz ekmeklerin her iki yanını bu karışıma iyice bulayın. Karşım bitene kadar bu işlemi tekrar edin.
3. Yumurtaya bulanan ekmeklerinizi, kızdırdığınız sıvıyağda, arkalı önlü kızartın. Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun !


Püf noktası:

* Kızarttığınız ekmekleri servis yapmadan önce, kağıt havlu serili bir tabağa koyarak, fazla yağı bırakmasını sağlayabilirsiniz.

1 yorum:

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac