Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



10 Şubat 2014 Pazartesi

Kakaolu Muzlu Kurabiye


Defne hanım Komşu Fırın'ın, parça çikolatalı kurabiyesini son birkaç kez iştahla, mmmm'lanarak yiyince, bari şu kurabiyeyi evde yapayım, çikolata yerine kakao koyayım, daha sağlıklı ve besleyici olsun diye düşündüm. Düşündüm de, ben kurabiye yapamam ki, yani yaparım da hep rezalet birşey olur. Neyse düşündüm taşındım, araştırdım vesair derken, kendimce "güvenilir" bir tarif buldum, malzemeler zaten vardı.

Bir pazar ikindisi, eşim ve kızımı salonda oyun hamurunun başında bırakıp kurabiye işine koyuldum. "Aman hamur tutana kadar Defne'yle ayağıma dolanmayın" diye de eşimi tembihledim. Veeee daha ilk aşamada tosladım. Hamur bir türlü kıvam almıyordu, şeker içinde pütür pütürdü, ateş bastı, yeleğimi çıkardım (klasik kurabiye hallerimden biri), derken eşim geldi mutfağa. "Hamur nasıl" sorusuna cevap alamayınca, mutfak tezgahında sabahtan kalmış Defne'nin muzunu göstererek, "keşke kalmasaydı yiyeyim mi" diye sordu. İşte o an şimşekler çaktı, "sen ver bakayım o muzu" deyip yarım muzu hiç düşünmeden attım hamurun içine ve mucize eseri hamur istediğim hal ve şekli aldı. Ardından buzdolabında dinlendi, anneciğimle kullandığımız kalıplarla kesildi, yağlı kağıda dizildi ve fırına verildi.



Kurabiyeler pişerken fırından gelen koku harikaydı. Henüz ılıkken biz çayın, Defne ıhlamurunun yanında yedik. Özellikle Defne bayıldı, hatta kendisini kaybedip o kadar çok yedi ki, akşam yemeğini sığdıracak yer kalmamıştı küçük göbecikte.....

Malzemeler: 125 gr tereyağ, yarım su bardağı toz şeker, çeyrek su bardağı pudra şekeri, yarım anamur muzu, 1.5su bardağı un, 1 dolu kaşık kakao.

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki malzemeleri yukarıda verilen sırada yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Ardından dilediğimiz şekilleri verip, 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. (kurabiyenin hızlı piştiğini, fırından çıktıktan sonra da pişmeye devam ettiğini unutmuyoruz)

Afiyet olsun !
 

3 yorum:

  1. Harika gözüküyorlar. Kalıplarına da bayıldım :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Sütlü Kahve :)

    YanıtlaSil
  3. Yaptım ve kimse beğenmedi. Gerçekten elerinize sağlık . Her mutfağa giren tarif vermese keşke biz de inanıp yapmasak.pişman oldum.

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac